Samarbete för att rädda mer mat

Martin & Servera samarbetar sedan flera år med Karma-appen som hjälper restauranger att minska matsvinnet. Nu utvecklas samarbetet så att Martin & Serveras kunder kan rädda färskvaror med kort datum från Martin & Serveras alla lager. Något som stämmer väl överens med Martin & Serveras strävan att minska svinnet genom hela livsmedelskedjan. 

Att uppskatta hur mycket mat som kommer att säljas i en restaurang varje dag eller varje vecka är inte lätt. Det är den största anledningen till att matsvinn uppstår i restaurang-branschen. Karma-appen gör det lätt för restauranger och caféer att minska matsvinnet genom att sälja den mat som blivit över. 

- Det är en tanke vi på Martin & Servera gillar. Därför har vi stöttat Karma sedan starten, berättar Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera. 

Nu tar Martin & Servera nästa steg och gör det möjligt för sina kunder att, via Karma-appen, rädda färskvaror med kort datum från företagets alla lager. Tjänsten har testats under våren och lanseras på bred front till sommaren. 

- Vi arbetar löpande med att utveckla digitala tjänster som underlättar vardagen för våra kunder, säger Kristina Ossmark. - Att minska svinnet i branschen är viktigt både för oss, och för våra kunder, så vi är naturligtvis glada för att samarbetet med Karma fortsätter att utvecklas. 

Karma integreras med Martin & Serveras e-handel så att saldon på de varor som säljs ut uppdateras i realtid i Karma-appen. Dessutom gör det att de färskvaror som räddas via Karma distribueras till kunderna med ordinarie leverans. Inga extra transporter för varor beställda via Karma – helt i linje med Martin & Serveras fokus på hållbara transporter. Enkelt och klimatsmart!

- Fler än 1,000 restauranger i Sverige använder sig idag av Karma för att minska sitt matsvinn. Det känns fantastiskt att ta nästa steg tillsammans med Martin & Servera och börja rädda mat i fler led längs livsmedelskedjan. säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren, VD och medgrundare.

PMG Media Group AB
Box 26029
750 26 Uppsala

E-post: info@logistik.se