Trender inom mode och logistik

DHL har genomfört en ny konsumentundersökning om modetrender och deras paralleller till logistikverksamheten.

DHL har ett nära samarbete med modebranschen sedan många år. Förutom att tillhandahålla logistiktjänster vid stora branschevent, samarbetar företaget också med viktiga branschorganisationer och delar ut priser till nya och unga designers.

DHL:s senaste konsumentundersökning ger en översikt av nuvarande trender och konsumenternas förväntningar. Omkring 6000 personer från Storbritannien, USA, Italien, Australien och Japan deltog och svarade på frågor om deras köpvanor samt orsakerna bakom deras inköp. Som en långvarig logistikpartner till designers, events och varumärken, beställde DHL undersökningen för att understryka vikten av ett smidigt fungerande globalt nätverk med precision, pålitlighet och snabbhet inom modebranschen. 

– DHL beställde denna undersökning för att titta närmare på nuvarande modetrender och peka ut de paralleller som modebranschen delar med logistikvärlden. Båda branscherna driver globala nätverk och arbetar kreativt, noggrant och snabbt, säger Arjan Sissing, SVP Group Brand Marketing.

Undersökningen visar bland annat att konsumenter i Storbritannien värderar etisk produktion särskilt högt, medan kvinnor i Japan prioriterar kvaliteten av produkten. 15 % av undersökningens deltagare läser etiketten för att se var ett klädesplagg har producerats; i Italien är siffran så hög som 41 %. Dessutom vill köpare veta om och hur produktens transportkedja kan komma att påverka miljön. Och en fjärdedel av de svarande säger att rättvisa arbetsförhållanden under produktion är viktigt för dem. Experter som den brittiska modejournalisten Karen Kay betonar också att det finns en trend av ökad medvetenhet om miljöpåverkan och sociala aspekter, särskilt bland den yngre generationen.

Sedan 2008 har DHL samarbetat med olika modeveckor och erbjudit skräddarsydda tjänster för att leverera designers oersättliga provkollektioner till visningar säkert och i tid. De nuvarande partnerskapen är bland annat modeveckorna i London och Köpenhamn, Amazon Fashion Week i Tokyo, och Mercedes-Benz Fashion Weeks i Sydney och Moskva. 

DHL arbetar också med ledande branschorganisationer över hela världen, bland annat Council of Fashion Designers of America (CFDA), British Fashion Council (BFC), Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI), Japan Fashion Week Organization (JFW Organization) och Artefact Agency i Ryssland. Dessutom främjar och stödjer DHL unga designers med workshops och utmärkelseprogram som inkluderar transporttjänster och mentorskap inom logistik för att hjälpa designers att internationalisera sina företag. DHL arbetar också med olika etablerade designers, inklusive varumärket VETEMENTS, som ägnade en separat delkollektion till DHL som en del av deras vår/sommar 2018-kollektion. 

Decennier av expertis inom modelogistik


Som den ledande logistikpartnern för mode-, smyckes- och livsstilsbranschen har DHL årtionden av erfarenhet och expertis inom modelogistik. Företaget erbjuder ett brett utbud av kundanpassade logistiklösningar, inklusive en mängd olika tjänster för e-handel, leverans till butiker och köpcentrum, eller omfattande lagring och mervärdestjänster för distributionscentrum specialiserade på mode. DHL:s tjänster är inte bara avsedda för stora modeföretag och etablerade designers utan även för begåvade och ambitiösa nykomlingar. DHL hjälper de sistnämnda att göra ett namn för sig i modebranschen med flexibla logistiklösningar för att få sina skapelser till modevisningar eller till butiker runt om i världen.

PMG Media Group AB
Box 26029
750 26 Uppsala

E-post: info@logistik.se